Eetpatroon
Ik ben een moeilijke eter, want ik vindt veel structuur niet fijn of vindt de smaak van iets niet lekker.
Dingen die ik wel lus/lekker vindt zijn onder andere tomaten, mozzarella, knoflookolijven, pesto, boter, ketchup, mayo, knoflooksaus, sperziebonen, bloemkool, broccoli, snijboontjes, wortels, pasta, frikandellen, patat, pizza, hamburgers, salade, ijsjes, koffie, thee, champignons, uien, citroen, limoen, zoete alcoholische drankjes (cocktails), taarten, cakes, koekjes, snoepjes, chocolade, chocomelk, druivensap.. en nog wel meer dingen maar daar kom ik nu even niet op.
Er staat geen vlees specifiek tussen, omdat ik vaak geen trek heb in vlees. Tenzij het uit de frituur komt. Heel slecht, ik weet het. Of je moet het zo lekker klaar maken, dan wil ik het wel proberen. Maar voor mij hoeft het niet, want het voegt niks extra's toe.
Ik lus eigenlijk dus heel veel niet.. en dat is echt te veel om op te noemen. Wat ik wel kan zeggen is dat de dingen die ik lus, wel op een bepaalde manier gemaakt moeten worden. Tomaten eet ik graag op wit brood met boter en zwarte peper met zout. Citroenen, limoenen en uien eet ik ook graag 'rauw' maar kunnen prima in een gerecht worden gebruikt. Amsterdamse uien uit pot vindt ik heerlijk, net zoals gefrituurde uitjes. Die kan ik zo op eten. De groentes mogen vers, maar vindt het vaak lekkerder uit pot / diepvries.
Champignons, paprika en komkommer vindt ik ook lekker om rauw te eten. Maar champignons bakken (met uitjes bijvoorbeeld) lus ik ook. Lekker met een eitje erbij.
Mijn voorkeur gaat uit naar ongezond eten, omdat ik weet dat ik dat eet. voornamelijk patatje speciaal of een heerlijke kapsalon.. maar ik vindt visfrietjes met ravigotesaus ook lekker op z'n tijd. Daarentegen, als je gezond voor mij wilt koken.. daar gaat het vaak een stuk lastiger.
Ik eet wel gebakken aardappels -met de juiste kruiden- maar gekookte aardappels vindt ik het structuur niet fijn van. Doordeweeks wordt er vaak hetzelfde gegeten: gebakken aardappels met groente en vlees (vlees hoef ik dus niet perse) of we eten pasta (maar ik vindt die voorgemaakte groente pakketten voor pasta's niet lekker) en in de pasta doen we gehakt, paprika, ui en saus. Het is dus vrij weinig wat er door heen zit. Soms eten we ook nasi, vaak zo'n vers pakket. Dit is wel oké, maar vindt rijst met de diepvries kipsaté stokjes lekkerder.
Het komt er dus vrij duidelijk op neer dat ik een erge lastige eter ben. Ik probeer altijd wel eerst te proeven (vaak met tegen zin, omdat het mij wordt opgedrongen). Qua kruiden hou ik juist van erg gekruid eten en het mag zelfs pittig zijn.
Als iemand nog tips heeft.. ze zijn welkom.
Liefs,
Mij
Reacties
Een reactie posten